• +36 30 883 6094
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vegyi anyagoknak ellenálló padlóbevonat

A vegyszerálló padlóburkolat legfőbb előnyét a nevében is hordozza: erőteljesen képes ellenállni a legkülönbözőbb vegyi eseményeknek, így profi szinten alkalmas ipari padló kialakítására. Szélsőséges szintű kitettség esetén, például vegyi laboratóriumokban, robbanásbiztos termekben, klinikákon, kórházi műtőkben tökéletes megoldás az önterülő műgyanta vegyszer biztos padlóbevonat.

Sokszínű megoldások a talpunk alatt

A vegyszerálló műgyanta padlóburkolat megannyi kiemelkedő tulajdonsággal bír, amelyek kiválóvá teszik ipari padlózat kialakítására. Ilyen többek között az extrém magas kopásállóság és vegyszerállóság, mely szavatolja a padlóbevonat időtállóságát. Ezen felül a műgyanta padlóbevonat önmagától elterülő, oldószerbiztos, kompakt módon tisztítható és széles színváltozatban elérhető, így díszítései szempontból is tökéletes döntés.

Milyen esetben célszerű vegyszerálló bevonat használni az ipari aljzathoz?

A mindennapi életben alapvető elvárás a padlóbevonattal szemben, hogy a hétköznapi tisztítókészítményeknek ellenálló legyen, ezáltal egyszerűen, sérülésektől mentesen tisztítható legyen. Olyankor azonban, ha az alkalmazott helyiségben fokozott higiéniai követelmény jelentkezik, a használandó fertőtlenítő- és tisztítószereknek köszönhetően máris számolni kell a vegyi terheléssel, amely egy nem speciális célokra szánt padlóbevonat felső rétegét gyorsan rombolhatja.

A tökéletes padlóbevonat megválasztásakor mindenképp fontos a jövőbeni terhelés megállapítása, mivel a helyiségben rendszeresen használt vegyi anyagok fajtája, hőmérséklete és erőssége az, ami a burkolásra alkalmazandó műgyanta kiválasztását támogatja. Ezeket alapul véve egyszerűen eldönhető a kiválasztandó vegyszerálló műgyanta fajtája, valamint technológiája.

Vegyi és mechanikai kitettség egyezései

Megemlítendő továbbá, hogy vegyipari terhelés esetén erősen javallott a mechanikai túlméretezés is. Ez azért nagyon fontos, mert ha nem szakszerű vegyszerálló padlóbevonat mechanikai ellenállósága, egy nehezebb tárgy károsíthatja, meghasíthatja a padlóburkolatot, a hajszálvékony repedésen befolyó vegyületek pedig visszafordíthatatlanul tönkretehetik a hordozó betont.

Elektromos feltöltődés ellen védő burkolás

Az antisztatikus padló legfontosabb jellemzője, hogy alkalmas a különféle plasztik borítások elektromos feltöltődésének meggátolására. Az ilyen felületekre manapság egyre nagyobb igény mutatkozik, mivel a munkahelyek legnagyobb része dúsan berendezett különböző rendeltetésű és nagyságú elektronikus gépekkel.

Kinek lehet ideális?

A különböző munkaterületeken, legyen szó akár irodáról, akár egészségügyi intézményekről, akár a legkülönfélébb foglalkozásokhoz kapcsolódó épületekről, a rádiótelefonoktól kezdve a számítógépeken át a speciális készülékekig mindet elektromosság hajtja. A legvariábilisabb szigetelő rétegek ütközése során jön létre a sztatikus feltöltődés. Ez végül kisülést okoz, melynek során kijutnak olyan töltődések, melyek nagyon rombolják az irodai környezetben dolgozók egészségét.

mugyanta padl zold

Ezek a sztatikus kisülések az ember számára leginkább kellemetlenségeket szolgáltatnak, azonban elektromos készülékek esetén ennél sokkal komoly probléma forrásaivá is válhatnak. Ennek tudatában az antisztatikus burkolás felhasználását olyan felületek esetében javalljuk, ahol a napi munkavégzés során számos szenzitív elektromos berendezést használnak.
A sztatikus felületek esetén szükséges ionizátorok, melyeknek célja, hogy a feltöltődő felületeket hatásosan kezeljék, az antisztatikus burkolás felhasználása esetén nincs szükség alkalmazására.


logo

 

KAPCSOLAT

Telefon: +3630 883 6094

E-mail: info@siposcreativ.hu
        

"Megvalósítjuk álmai padlóját"

Válassza a tökéletes fedésű és terülésű műgyantapadlót
és a felület esztétikus és könnyen tisztítható lesz!

Mi elvégezzük a munkát 100 % garanciával!